4 gode råd til din første skiferie

Har du aldrig været på skiferie før, kan det være nyttigt, at få en række tips til det. Det samme gælder i tilfælde af, at det er første gang, du skal prøve snowboard på en skiferie.

  1. Hav en trænet skiløber med

Hvis ingen på skiferien har prøvet at stå på ski eller snowboard før, er det nødvendigt at få undervisning fra en erfaren skilærer, som også kan tage med på jeres første tur ned af en af de små bakker. Man kan også vælge at tage på skiskole sammen alle sammen, hvor man også får undervisning sammen med andre man ikke kender, der også er nybegyndere. Det kan dog være en god idé, at have mindst én medrejsende med, der før har stået på ski og måske endda har god erfaring med et vildere terræn på de store bakker. På den måde vil der være en god chance for, at der er en på rejsen der kan hjælpe, hvis der sker et uheld eller nogen er bange for at komme ned fra en bakke.

  1. Vælg et skisportssted med et mildt terræn

Nogle skisportssteder egner sig mest til erfarne skiløbere pga. det stejle og meget naturprægede terræn, mens andre skisportssteder er lavet specielt med omtanke for nybegyndere, hvor terrænet ikke er så voldsomt og barskt. Her vil selv de sorte bakker, som er de mest avancerede bakker, være til at kunne suse ned af, uden at brække arme og ben. Hvis det ikke lige står sort på hvidt, hvilke skisportssteder der er velegnede til nybegyndere, når du søger efter det på Google, skal du lede efter skisportssteder, hvor de grønne og blå pister ligger tæt på skibyen.

  1. Skiudstyret skal være i orden

Det er vigtigt at pakke det rigtige skiudstyr, når man skal afsted på skiferie. Mange af stederne kan man dog leje sig frem til ski, snowboard, skistøvler og skihjelm, mens man skal købe skihandsker, hue og skibriller i tilfælde af, at man har glemt at købe det hjemmefra. Hvis man selv vil bestemme, hvordan skiudstyret skal se ud, kan det være smart at købe det og have med på ferien. Brug f.eks. en Blacksnow rabatkode, for at få rabat på det skiudstyr, du gerne vil købe.

  1. Pak kun det nødvendige

Når man har fundet ud af, hvilket skiudstyr man skal have med på skiferien, er der som regel ikke ret meget andet, man behøver at have med. Det kan være en lang tur, hvis man tager bilen til og fra skisportsstedet, så derfor kan det være en god idé, at have en madpakke, nogle snacks og noget at drikke med på turen. Det er dog ikke nødvendigt, at slæbe en hel masse mad med til selve skiferien, da skisportsstederne oftest ligger tæt på gode indkøbsmuligheder, hvor man kan købe ind til både morgenmad, frokost og aftensmad. Ofte har skisportsstederne også en slags kantine, hvor man kan købe en hotdog eller pommes frites efter en god tur ned af pisterne.