Snowboard Tøj

På denne side finder du en guide til at vælge det rigtige snowboard tøj. Ønsker du at læse om et specifikt emne, kan du hoppe direkte til dette ved at klikke dig videre til det i det følgende: Snowboard bukser, snowboardjakke, snowboard støvler, snowboard handsker, snowboard goggles.

Snowboard tøj og ski tøj er (oftest) ikke det samme

Snowboard tøj bliver (desværre) tit undervurderet og nedprioriteret af folk der er nye i snowboard verdenen. At have det rigtige snowboard tøj er utrolig vigtigt og spiller en stor rolle for hvor god en oplevelse man får med sit snowboard på pisterne. Udover at have det rigtige snowboard og de rigtige snowboard støvler, er det vigtigste at have det rigtige snowboard tøj. Mange tror fejlagtigt at de ”bare kan bruge” almindeligt ski tøj, som snowboard tøj, men tit vil det gøre at oplevelsen ikke bliver optimal.

Skiundertøj er dog fint til snowboardere

Ski undertøj og ekstra lag er dog undtagelserne, her er der ikke den store forskel på hvad der bruges af snowboardere og skiløbere. Den ”del” af snowboard tøjet hvor det er vigtigt at have det helt rigtige, er når det kommer til jakken og bukserne (og vanterne) – og det er tit her at folk fejlagtigt tror de bare kan bruge almindelige ski jakker og ski bukser i stedet.

Derfor virker skitøj ikke til snowboard

Der er flere grunde til at ski tøj og snowboard tøj ikke er det samme og ikke bør mixes sammen. Selvom ski og snowboarding foregår på de samme pister, i den samme sne, i lige mange timer om dagen og umiddelbart ikke er voldsomt forskelligt fra hinanden, er der især forskel på de to aktiviteter når der kommer til to faktorer: Kroppens (ikke snowboardets og skienes) kontakt med sneen, samt bevægelserne kroppen foretager sig.

Butikker der sælger snowboard tøj – som vi kan stå inde for

Klik på det enkelte butiknavn/logo for at gå direkte til deres hjemmeside. Disse butikker kan vi stå indenfor og de sælger alle kvalitetstøj- og udstyr til rimelig priser. Nogle af butikkerne har større udvalg end andre.

Snowboard-sponsorSnowboard-sponsorSnowboard-sponsor

 

 

 

Forskellen på ski- og snowboard tøj

På toppen af pisten ”klikker” skiløberen nemt og hurtigt sine ski på og er klar til at suse ned ad bjerget med det samme. Så nemt og hurtigt går det ikke, hvis man er på snowboard. På snowboard er man som regel nødt til at sætte sig ned på sneen, for at spænde sine snowboard støvler i bindingerne.

Kontakten med sneen

Ens snowboard bukser (og tit også jakke) er altså i berøring med sneen rigtigt mange gange, i løbet af en dag på pisten. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at man får sig nogle snowboard bukser, der virkelig er vandtætte og ikke gør kroppen våd, selvom man ”sidder på sneen” flere gange om dagen. Hos skiløberen derimod, er så vandtætte bukser ikke vigtigt i samme grad. Vil du læse mere om snowboard bukser og have hjælp til at vælge de helt rigtige, kan du læse vores guide ved at klikke her.

Den traditionelle skijakke duer ikke til snowboard

At man er mere i fysisk kontakt med sneen på snowboard, end man er på ski er også en af grundende til at det ikke er en god idé at bruge en ski jakke, som snowboardjakke. – Tit er det ikke kun ens bukser der rører sneen hver gang man skal have sit snowboard på – men også ens jakke. Derfor er en snowboardjakke et stykke længere end en ski jakke.

En ekstrafunktion – eller to

Udover den ekstra længde er der typisk også en ekstra funktion i jakken der er lavet til snowboard, som der ikke er i ski jakken, nemlig en ”sne-lås”. Denne kan bedste forklares som en ekstra knappe-lukning nederst i jakken, som gør at der ikke kommer sne op under jakken, når man vælter på pisterne – hvilket man på snowboard (oftest) gør langt hyppigere, end på ski. Vil du læse mere om snowboardjakker og have hjælp til at vælge den helt rigtige, kan du læse vores guide ved at klikke her.

De tre lag

Bukser og jakke er det yderste lag af snowboard tøjet. Indenunder bærer man ét, to (eller i ekstreme tilfælde, 3) lag mere. Det inderste lag bruges til at holde kroppen varm, samt til at transportere sveden effektivt væk fra kroppen. Selvom man står på snowboard, benyttes ganske almindeligt skiundertøj.

Det inderste lag – skiundertøjet

Hvis man er lidt af en frossenpind skal man gå efter skiundertøj lavet af uld, har man derimod nemt ved at holde varmen skal man gå efter kunststofmateriale. Lige meget hvor meget viking man er, vil man nok have brug for noget skiundetøj af uld, hvis man skal afsted i de koldeste måneder. Man behøves ikke spendere en formue på skiundertøj, men det anbefales heller ikke at vælge det billigste billige.

Det sidste lag  – det midterste

Nu er der styr på det yderste lag og det inderste lag. Imellem det yderste og det inderste er så et ekstra lag. Dette lag justeres alt efter hvad tid på sæsonen man er afsted og alt efter temperaturen. Det er ligeledes det lag folk mener, når der snakkes om lag på lag, eller ”layer up”.

Skal du afsted i de kolde måneder – eller de lidt varmere?

Er man afsted i de rigtig kolde måneder (typisk december til februar) og/eller er der mange frostgrader på pisterne, er det nødvendigt med et ekstra lag for at holde varmen. Dette består som regel af en fleece trøje, eller en tyndere trøje i syntetisk materiale, så trøjen holder på varmen og transporterer sveden væk.

Er man derimod afsted i de varmere måneder er det tit slet ikke nødvendigt med et ekstra lag, og der bruger man altså snowboard tøj lige udover sit ski undertøj. Tykkelsen på ens jakke har også en del at sige når det kommer til behovet for det midterste lag, har man valgt en tyk jakke, har man sjældent brug for et ekstra lag, men har man valgt en tynd jakke, har man som regel altid brug for et ekstra lag.

Butikker der sælger snowboard tøj – som vi kan stå inde for

Klik på det enkelte butiknavn/logo for at gå direkte til deres hjemmeside.

Snowboard-sponsorSnowboard-sponsorSnowboard-sponsor