Snowboardjakke

Den rigtige snowboardjakke er vigtig. – For at få de bedste og fedeste dage på pisterne er godt udstyr nødvendigt. Derfor har vi lavet denne guide, som gør dig i stand til at vælge den helt rigtige snowboardjakke.

Find den rigtige snowboardjakke – Lynguide

Der hersker desværre en misforståelse i det ganske danske land, når det kommer til snowboard-belædning, især jakke-delen. – Mange tror fejlagtigt at man bare kan bruge en skijakke til formålet, men det kan man altså ikke, det er der en del grunde til, de vigtige er at man på snowboard er meget mere i kontakt med sneen, end man er på ski. Vil du have en uddybende forklaring, kan du scrolle lidt ned på siden og læse den grundige guide.

Vandtæthed og åndbarhed er det vigtigste

Når du så er sikker på at du kigger efter snowboardjakker i butikkens/webshoppens snowboard-afdeling skal egentlig bare sørge for at vælge en jakke med egenskaberne 8000/8000 – som minimum. Disse tal er udtryk for jakkens vandtæt- og åndbarhed. Går du lidt op og vælger én med 10000/10000 eller 15000/15000 er du sikret en rigtig god jakke.

Tykkelsen er også vigtig

Den sidste overvejelse du skal gøre dig er tykkelsen, vil du have en tynd jakke, hvor du kan tage en varm trøje på indenunder, eller vil du have en tykkere, der holder dig varm på selv de ondeste vinterdage, uden du har en trøje indenunder. Den normale anbefaling er en mellemting, på den måde slipper man for at svede voldsomt, hvis man er i bjergene de lidt varmere uger på året.

Butikker der sælger snowboardjakker – Som vi kan stå inde for

Klik på det enkelte butiknavn/logo for at gå direkte til deres udvalg af snowboardjakker. Disse butikker kan vi stå indenfor og de sælger alle gode jakker til rimelig priser. Nogle af butikkerne har større udvalg end andre.

Snowboard-sponsorSnowboard-sponsorSnowboard-sponsor

 

 

 

Grundig guide til at vælge den rigtige snowboardjakke

Når man skal investere i en snowboard jakke er der et par ting man skal vide og et par ting man skal overveje. For det første er det vigtigt at forstå at traditionelle skijakker ikke bør bruges som snowboard jakker.

Dette skyldes hovedsageligt at du på snowboard er meget mere i ”fysisk kontakt” med sneen – hver gang du sidder på toppen af pisten og skal have dit snowboard på, hver gang du vælter og hver gang du lige sidder og tager en velfortjent pause, på vej ned af pisten. Hvorimod man på ski slet ikke har samme ”kontakt” med sneen og derfor egner traditionelle skijakker sig altså ikke som snowboardjakker.

Skijakker til snowboard

Det skal dog nævnes at flere og flere skijakke-producenter har ladet sig inspirere af snowboardere og derfor kan nogle såkaldte skijakker godt bruges af snowboardere – men traditionelle skijakker duer ikke. Som et eksempel kan nævnes snowboard- og skibutikken, Blacksnow.dk, de har mixet deres udvalg af ski og snowboardjakker sammen under kategorien ”skijakker” og heri et det altså muligt at finde en jakke der både er god til ski og snowboard.

Snowboardjakke

Umiddelbart kan dette godt virke lidt forvirrende, fordi hvordan finder man så ud af om en jakke kan gå til snowboarding og kun på ski? Bare rolig, det er ikke så svært! Når du har læst denne lille guide, vil du uden problemer kunne skelne.

Det her skal du kigge efter inde du køber

Når du skal vælge jakke er de to vigtigste egenskaber at kigge på: Vandsøjletryk og åndbarhed. Disse er angivet i tal og står som regel øverst i produktbeskrivelsen, hvis du kigger på en jakke på en webshop og på prisskiltet hvis du er på indkøb i en fysisk butik.

Vandtæthed/vandsøjletryk

Når man bruger en hel dag på pisterne er det vigtigt at man ikke bliver våd og som alle der har prøvet snowboard ved, så er man stort set hele tiden i kontakt med sneen, i løbet af sådanne en dag. Derfor er det vigtigt at ens snowboardjakke kan holde én fuldstændig tør. Det er nemt at se om den enkelte jakke er i stand til at holde dig tør – dette gøres ved at kigge på jakkens vandsøjletryk/vandtæthed.

Gå aldrig under 8000 – jo højere, jo bedre

For en snowboardjakke er vandtætheden som regel angivet ved et tal mellem 2.000 og 30.000. Det er ikke mange jakker der kommer under 2.000 og heller ikke over 20.000. Det anbefales at man finder en jakke med minimum 8.000 i vandsøjletryk, men 10.000-15.000 er mest optimalt også kan man være helt sikker på at kroppen forbliver tør, hele dagen.

Åndbarhed

Udover vandtæthed skal ens jakke også være åndbar. Selvom det er koldt, kommer man hurtigt til at svede når man løber op og ned ad bjerget hele dagen og derfor skal man have en jakke der er åndbar – det gør det muligt for kroppen at komme af med sveden. Det er nemt at se om den enkelte jakke er åndbar nok – dette gøres (sjovt nok) ved at kigge på jakkens åndbarhed.

10000-15000 er anbefalingen

For en jakke til snowboard er åndbarheden som regel angivet ved et tal mellem 2.000 og 30.000. Det er ikke mange der kommer under 2.000 og heller ikke over 20.000. Det anbefales at man finder en med minimum 8.000 i åndbarhed, men 10.000-15.000 er mest optimalt også kan man være helt sikker på at man ikke render og bliver svedig, klam og kold, selvom man bruger en hel dag på sit snowboard i bjergene.

Oakley snowboardjakke

Den perfekte snowboardjakke har også

Sørger du for at din nye jakke har højt vandsøjletryk og åndbarhed, så er du godt på vej. For at du får den bedste oplevelse på dit snowboard er der dog lige et par ”ekstra ting” det anbefales at tjekke om jakken har, inden man køber den. Disse er; svejsede syninger, vandafvisende lynlåse og ventilation. Svejsede syninger gør at jakken holder længere og er mere vandtæt.

Vandafvisende lynlåse

Vandafvisende lynlåse gør selvfølgelig at der ikke kommer vand i dine lommer og ind til din krop. Ventilation i jakken gør at du har mulighed for at få lidt luft ind, typisk under armene. Dette er især brugbart hvis man er afsted i de lidt varmere måneder og det ikke er iskoldt på pisten.

De sidste overvejelser

Når det kommer til størrelsen på jakken, anbefales det at man tage et nummer større end man normalt bruger, der er ikke noget værre end en jakke der er for lille. Den skal sidde behageligt og der skal være plads til at bevæge sig i den. Nogle jakker bliver dog lavet oversize, vælger man en af disse, behøves man ikke gå et nummer op.

Tykkelsen betyder en del

Det sidste man skal overveje  inden man vælger sin nye snowboardjakke er tykkelsen. De findes i alle varianter – fra meget tynde, til meget tykke. Som regel er en mellemting det bedste valg. Men det kommer lidt an på hvad man er til, og hvornår på året man som regel tager afsted – og hvor man som regel tager hen.

En rigtig tyk jakke er selvfølgelig god når det er rigtig koldt. Den er bare ikke særlig god, hvis man nu er afsted lidt senere på sæsonen og det ikke er iskoldt. Tager man en lidt tyndere jakke, vil denne være fin i de lidt varmere måneder, og i de kolde måneder kan man så tage en varm trøje på indenunder, det er det der kaldes at “layer up”. Du kan læse mere om hvilken trøje man skal tage indenunder, i vores guide om snowboard tøj her.

Butikker der sælger snowboardjakker – Som vi kan stå inde for

Klik på det enkelte butiknavn/logo for at gå direkte til deres udvalg af snowboardjakker.

Snowboard-sponsorSnowboard-sponsorSnowboard-sponsor