Guide: Sådan forbereder du dig til ski- eller snowboardferien

Mange danskere tager hvert år på skiferie, hvor dagene tilbringes på pisterne på enten ski eller snowboard. Hvis du skal afsted på skiferie i den nærmeste fremtid, så bør du læse indlægget her. Her finder du nemlig en guide, som hjælper dig med at forberede dig bedst muligt til ferien.

Læs med, og bliv klædt godt på til at tage på skiferie.

Tjek, at dit udstyr er i orden

For at få den bedst mulige skiferie kræver det, at du har det rette udstyr, og at udstyret er i orden. Derfor bør du tjekke dit udstyr igennem for at se, om der mangler noget, eller om noget bør udskiftes. Dette skal du gøre i god tid, så du rent faktisk har mulighed for at forny dine ting eller få dem repareret.

Dit udstyr omfatter alt fra skitøj og hjelm til snowboard og skistøvler. Sørg for at prøve tingene for at se, at det stadig passer og fungerer, som det skal. Når dette er ordnet, kan du begynde at pakke tingene og rigtig glæde dig til at komme afsted på ferie.

Hav de tre p’er pakket og klar

Uanset hvilken rejse du skal på, så er det vigtigt, at du altid husker de tre p’er, som står for: pas, penge og papirer. Disse er nemlig meget essentielle, hvis du skal have en vellykket ferie. Uden disse ting bliver det nemlig meget svært overhovedet at forlade Danmark.

Det er altafgørende, at du husker dit pas, når du skal ud at rejse. Dette giver dig nemlig tilladelse til at rejse ind og ud af de fleste lande. Husk derfor altid at tjekke, at du har husket at få dit pas med på rejsen.

Derudover er det væsentligt, at du husker at have penge med. Hvad enten det er i form af et dankort eller kontanter, så kommer du ikke særlig langt uden nogen penge. Det anbefales altid at hæve nogle af det pågældende lands lokale valuta hjemmefra, således at du har penge til taxa og toiletter, når du kommer frem.

Sidst, men ikke mindst, bør du huske alle dine vigtige papirer. Dette punkt omhandler alt fra rejseforsikring og billetter til kopier af diverse ting og eventuelt visum. Det er en god idé at samle disse ting i en plastiklomme i din håndbagage, så du nemt kan finde dem, hvis det bliver nødvendigt.

Husk underholdning, til når pisterne er lukket

Selvom du er på skiferie, betyder det ikke nødvendigvis, at du skal være ude på pisterne hele tiden. Det giver sig selv, at pisterne er lukket om aftenen, men der kan også forekomme andre tidspunkter, hvor pisterne er lukket. Derfor kan du med fordel medbringe noget, som du kan underholdes med, når ikke pisterne er åbne.

Dette kan eksempelvis være et sjovt spil eller en god film. Hvis du eksempelvis ikke har set Star Trek-filmene, så kan disse anbefales. Du kan nemt og hurtigt leje eller købe Star Trek hos Blockbuster.dk. Så er underholdningen sikret til dage uden ski.