Guide til forskellige typer snowboardjakker

Venter skiferien forude, og har du kastet dig ud i snowboardets svære kunst, mangler du muligvis en ny snowboardjakke. Det kan også være, at du bare er træt af at iføre dig den gamle jakke, du har brugt i mange sæsoner efterhånden.

 

Når du skal ud at shoppe ny snowboardjakke, er det ikke blot farven og størrelsen, der skal være på plads. Flere andre faktorer spiller ind, når du skal finde den perfekte jakke.

 

Overvej temperaturforholdene

Den mest almindelige type snowboardjakke er hardshell-jakken. Det er den mest vind- og vandresistente jakke, du kan få. Dog ånder den ikke helt lige så godt som softshell-jakken. Af den grund er softshell-jakken også meget anvendelig til en lang række forskellige aktiviteter, og den kan både fungere som jakke om som et ekstra lag under en større jakke.

 

Denne type jakke er ikke meget tyk, og har du hurtigt tendens til at fryse, bør du i stedet kigge efter en isoleret jakke. Særligt hvis du planlægger at stå på snowboard meget kolde steder som eksempelvis Norge eller Canada.

 

Denne type jakke har ofte en ydre del, som er vandtæt, og en indre del, der isolerer godt. Du kan fx se udvalget her hos Skatepro.dk.

 

Tæt- eller løstsiddende

Det er helt individuelt, om man foretrækker en snowboardjakke, der sidder tæt til kroppen, eller en jakke, der er mere løstsiddende. Overordnet kan jakkens facon inddeles i tre kategorier: Slim, regular og loose.

 

Mange vælger en jakke, der er regular i sin facon, da der er plads til et ekstra lag under jakken, uden jakken kommer til at virke for voldsom. Der er også mange, som vælger loose pasform, med mere frihed til mange forskellige bevægelser og hop.

 

Farve og pris

Foruden tykkelse, materiale, og facon bør du også overveje, hvilken farve og generelt hvilket design du ønsker. Nogle foretrækker en jakke, der vækker meget opsigt, mens andre hellere vil have en mere neutral jakke, eksempelvis i sort.

 

Dernæst er prisen selvfølgelig også en faktor, du skal tage med i dine overvejelser. Overvej derfor på forhånd, hvor mange penge du ønsker at spendere på en ny jakke – og husk også, at hvis du investerer i drømmejakken, så vil du med al sandsynlighed være glad for den i rigtig mange år fremover.

 

Det behøver naturligvis ikke være en speciallavet jakke til snowboarding, men kan også fint være en mere klassisk allround jakke, som fx denne model vi fandt hos Wattoo.dk. Det vigtigste er, at du har plads til de lag du har brug for under jakken, og at du føler dig godt tilpas på vej ned ad pisten.