Planlæg din næste skitur – sådan gør du det nemt

Der er intet bedre end den tid på året, hvor vi skal af sted på ski eller snowboard. Det kildrer måske i ski-benene hele efteråret og den tidlige vinter for at komme afsted?

Mens du går og venter, kan du passende begynde at planlægge din næste tur. Når turen er velplanlagt, bliver det en langt større fornøjelse at komme af sted, og der er mindre stress undervejs.

Læs med her, og se hvordan du bedst planlægger din næste tur i sneen!

Hvor går turen hen og hvem skal du af sted med?

Det store spørgsmål for mange er tit: Hvor skal vi tage hen? Måske har du en vennegruppe, som du er af sted med hvert år, eller også skal du af sted med nogle nye personer denne gang? Uanset hvad kan det være en god idé at tale om, hvor I gerne vil hen, i god tid.

Står I for eksempel alle på snowboard eller er der flere som står på ski? Og er I ca. samme niveau eller skal der både øvede og nybegyndere med?

Derudover skal I overveje, om I vil køre selv, køre i bus, flyve derhen eller noget helt fjerde. Der er mange lækre steder i Europa – både de absolutte klassikere som Val d’Isere, Sölden og Trysil, men også mindre kendte steder, såsom Černá hora i Tjekkiet eller Val Gardena i Italien. Hvor I tager hen, og hvordan I rejser, vil I mange tilfælde afgøre jeres budget. 

Læg et budget

For at gøre det nemt for jer selv, bør I lave et budget. Særligt hvis I er mange afsted, kan det være en utroligt god idé at afstemme forventninger og tale om budget, inden I spænder skistøvlerne på fødderne. Måske har I forskellige økonomiske situationer, eller har forskellige præferencer i forhold til, hvad I vil bruge penge på, og hvor I gerne vil spare.

Når I skal lave et budget, er det vigtigt, at I både gør det nemt for jer selv, men også grundigt. Husk derfor at liste alle jeres udgifter eller forventede udgifter, samt hvor mange penge I hver især regner med at betale.

For eksempel kan I benytte jer af Office 365 Home, hvor Excel indgår i pakken. Her kan I meget nemt og overskueligt lave et budget. For at gøre det ekstra nemt findes der flere steder på nettet, hvor I kan hente skabeloner til overskuelige budget-skemaer. Så bliver det ikke meget nemmere.

Når I benytter Excel, kan I nemt lave hurtige regnestykker og lynhurtigt få et overblik over, hvor mange penge I skal betale hver især, når alle udgifterne er lagt sammen.

Sørg for at pakke alt det nødvendige

Særligt hvis det er lidt tid siden, du sidst var afsted, kan det være en god idé at lave en pakkeliste. For selvom du måske husker selve dit ski- eller snowboardudstyr, har du så husket alt det andet?

Her er et par ting, du evt. kan putte på din liste:

  • Action kamera
  • Spil og spillekort
  • Læbepomaden med solfaktorbeskyttelse
  • Billede til liftkort
  • Sygesikring/rejseforsikring