Sådan bliver du klar til snowboard-ferien

Har du planlagt en snowboard-ferie, hvor den skal have maks. gas? Det er rigtig fedt at stå på snowboard, men har du aldrig prøvet at stå på snowboard, eller er det ved at være længe siden, du har suset ned af løjperne på et enkelt bræt, kan det være, du skal forberede din krop på ferien. Det ser måske forholdsvist enkelt ud, men det kræver en del af din krop at holde dig på brættet. I dette indlæg giver vi dig nogle gode råd til, hvordan du forbereder din krop til snowboard-ferien.

Det hele ligger i benene

Når du står på snowboard, bruger du dine ben ufatteligt meget. Du bruger dem til at styre, hvor du skal hen. Alle dine muskler i benene er derfor aktive, når det kører derudaf på snowboard. Inden du tager afsted på snowboard-ferie, kan det derfor være en god idé at gøre dine benmuskler klar til strabadserne. Hvis dine muskler ikke er trænet til den fysik, der kræves, kan det blive en meget udmattende ferie, hvor du ikke får udnyttet tiden der.

Der er mange forskellige måder at træne sine muskler på. Det kan fx være med løb eller cykling. Der findes dog også en masse forskellige øvelser, hvor du kan komme omkring alle musklerne i benene. Det kan være en rigtig god idé at sammensætte et træningsprogram, hvor du har fokus på musklerne i benene. Det behøver ikke at være træning hver eneste dag. Du kan sagtens nøjes med et par gange om ugen.

Det vigtigste er, at du kommer i gang med at aktivere dine benmuskler. Det kan nemlig give dig et bedre udgangspunkt, når du ankommer til løjperne.

 

Din balance er afgørende, hvis du skal blive på benene

Musklerne i benene er vigtige. Det er dog ikke de eneste muskler, du skal give opmærksomhed. Når du drøner ned af løjperne, er det vigtigt, at du har en god balance. Ellers ender du hurtigt på bagdelen eller på næsen. Din balance styres i høj grad af musklerne i maven og ryggen. Hvis du vil forbedre din balance, inden du skal på snowboard-ferie, skal du derfor også fokusere på at træne dine mave- og rygmuskler.

Igen er der flere forskellige måde at træne din mave og ryg på. Det mest oplagte er dog, at du vælger at lave forskellige træningsøvelser, hvor du aktiverer din mave og ryg. Der findes både øvelser med og uden udstyr. Synes du ikke, du føler for at begive dig ned i et træningscenter, kan du derfor sagtens gøre det hjemme på stuegulvet.

 

Kombiner det hele

Hvis du allerede nu kan se, at det er nødvendigt at få trænet både din ben og din balance, kan det være oplagt at lave et samlet træningsprogram. På den måde ved du, at du kommer hele vejen rundt. Du undgår dog at overbelaste dine muskler, hvis du sørger for at variere mellem træning af forskellige muskelgrupper. Mangler du idéer til træningsøvelser af de forskellige muskelgrupper, findes der en masse inspiration på nettet. Find inspiration her.