Vigtige Snowboarding tips til begyndere

At starte på snowboarding kan for en begynder i starten synes at være en skræmmende opgave. Men at følge nogle få, lette instrukser når du starter kan gøre en stor forskel og du vil tillidsfuldt skate hen over disse skråninger i løbet af kort tid.

 

Lær at snowboarde på en god måde

At lære, at skate godt fra begyndelsen vil gøre din dag meget nemmere – med skating, mener vi ikke på et skateboard. Hvis du endnu ikke har været oppe i bjergene på et snowboard, ved du sikkert ikke, at du skal gå ind og ud af skilifts med den ene fod ude af dit snowboard. Selv om du ikke skulle gøre det, ville det være svært at nærme sig liften med begge fødder fastspændt.

Liften er det mest almindelige, som du har behov for, som en begynder, men nogle gange behøver du den også for at komme hen over flade toppe, så vel som for at foretage bevægelser op ad svage bakkeskråninger.

Når du foretager skating, skal du have din forreste fod fastspændt og din bagerste fod skal være fri. Du bruger din bagerste fod til at skubbe dig frem med – heraf udtrykket skating.

 

Tag Lektioner

Også selv om det kun er én lektion. Tag mindst 1 lektion – flere bør foretrækkes. Der er utrolig mange fordele ved at tage lektioner. Hvis du har planlagt at tilbringe 10 dage i bjergene denne sæson – så tag 9 dage i stedet for og brug de ekstra penge på en lektion, du vil ikke fortryde det.

Lektioner, som vil lære dig:

  • Den rigtige teknik fra starten (dette er enormt vigtigt). Give dig øjeblikkeligt feedback på, hvorvidt du gør tingene rigtigt (dette er utrolig vigtigt og noget, som du ikke kan få fat på ved at slå det op online).
  • Hvordan man starter: Hvis du instruerer dig selv, eller hvis din ven, som muligvis ved, hvordan man skater, men ikke ved hvordan man instruerer, underviser dig, vil du ikke kunne være sikker på, hvor du skal starte.

Du prøver måske øvelser, som er virkelig svære, hvis du ikke har foretaget noget andet først. Dette kan føre til dårlig teknik og tab af selvtillid. Instruktører vil lære dig, hvordan ting skal gøres i den mest logiske rækkefølge.

  • Bøj dine knæ. En af de mest almindelige grunde til, at begyndere falder, især på mere vanskeligt terræn er, at de ikke bøjer deres knæ, eller at de ikke bøjer dem nok.

Med bøjede knæ (og vi taler ikke her om at sidde på hug!) vil du kunne dæmpe alle stød mere effektivt. Vi siger ikke nødvendigvis her, at det er galt, hvis du falder – det betyder sandsynligvis, at du gør fremskridt – men du bør ikke falde, blot fordi du står alt for oprejst – så sørg for at holde dine knæ bøjede.

  • Kør på tværs af skråningen. Mange begyndere mister kontrol og forøger hastigheden så meget, at de ikke kan kontrollere den – og så styrter de ufrivilligt, eller lader sig falde for at stoppe.

Hvis du skater tværs over skråningen i stedet for lige ned ad den, vil du naturligvis kunne kontrollere din hastighed. Hvis du stadigvæk får for meget fart på, kan du endog begynde at gå tilbage op ad skråningen for at nedsætte din hastighed. Vær opmærksom på hvor du ønsker at bevæge dig hen.

Du vil naturligvis bevæge dig hen mod, hvad du ser. Hvis du kigger ned ad skråningen, når du ønsker at skate på tværs af skråningen, så vil din krop naturligvis prøve at dreje sig rundt for at bevæge sig ned ad skråningen. Dette vil sætte din krop i en dårlig position og vil også betyde, at du vil begynde med at styre direkte ned ad skråningen, selv om du ikke ønsker det – hvis du ikke først falder på grund af din fordrejede stilling.

Vær opmærksom på, hvor du ønsker at bevæge dig hen – og du vil komme der meget mere ubesværet.

  • Vær sikker på, at dit udstyr passer på den rigtige måde. Så vel som at sikre, at det udstyr, du får, er egnet for en begynder, ønsker du også at være sikker på, at det passer, som det skal.

For at starte med støvlerne – støvler bør sidde bekvemt. De bør absolut ikke forhindre blodcirkulationen. Noget af det fantastiske ved snowboarding er, at du ikke generes af besværlige støvler – men dine fødder bør ikke kunne bevæge sig rundt inden i støvlen. Hvis der er for megen fodbevægelse inde i støvlen (og det mest almindelige for dårligt siddende støvler er for mange hæleløft), vil det være sværere og langsommere at tilpasse trykket til kanterne af snowboardet – hvad der ikke blot vil gøre det vanskeligere at lære, men også en hel del mere trættende.

  • Snøringer. Det er vigtigt, at dine snøringer passer ordentligt til dine støvler – og de skal også passe til dit board på den rigtige måde.

Hvis dine snøringer er for store til dit bræt og hænger for meget ud over, vil de kunne trække sne ind, når du drejer – hvis de er for små og hænger meget ned, vil det være sværere at lægge tryk på kanten af snowboardet.

  • Størrelser af snowboard. Til sidst kommer vi til snowboards. At få snowboard i det rette format drejer sig om 2 foranderlige størrelser.

For det første ønsker du at få den rette længde og for det andet, ønsker du at få den rette bredde. Sagt i al almindelighed, når det kommer til bredde, vil den rette længde omtrent have den rette bredde for dig, men ikke altid. Med hensyn til længde, så er den almindelige regel, at begyndere bør vælge et snowboard, som er kortere end en avanceret bruger ville vælge, Dette skyldes, at et kortere snowboard er lettere at manøvrere.