Tag et sabbatår og find dig selv

Har du også svært ved at finde frem til, hvilken uddannelse du skal vælge? I dag er det helt normalt, at de unge tager sig et sabbatår eller to. Selvom politikerne gør alt for at få de unge hurtigt igennem uddannelsessystemet, er der stadig flere og flere, der vælger at tage et sabbatår. Med et sabbatår har du mulighed for at tjene lidt ekstra penge, og du har også længere tid til at finde ud af, hvilken uddannelse, du skal vælge.

Tag til alperne og bliv skiguide

Er du eventyrlysten, og elsker du at stå på ski? – Så tilbring dit sabbatår nede i alperne. Et job i et supermarked kan for mange virke en smule kedeligt og ikke særlig udfordrende, og derfor kan du søge ad helt andre veje ved f.eks. at tage syd på. Har du lyst til at stå på ski og på samme tid tjene nogle penge, kan du vælge at blive skiguide. Når du er skiguide, handler det først og fremmest om, at du servicerer gæsterne, så de bliver tilfredse. Dine opgaver vil typisk være at vise gæsterne de forskellige pister, arrangere udflugter og afterski events og mange andre fede ting. På jobbet vil du møde en masse forskellige mennesker, og du vil med garanti få et større socialt netværk.
Lyder det som noget for dig, kan du allerede nu sende en ansøgning af sted, da det ikke kræver nogen uddannelse for at være skiguide. En stor fordel ved at tage af sted er, at du senere kan skrive på dit CV, at du har været skiguide, og det viser bl.a., at du har været ansvarsfuld, selvstændig osv.

Dit sabbatår er en dannelsesrejse

Et sabbatår bliver ofte betegnet som en dannelsesrejse, fordi du lærer noget om dig selv, og du har derudover tid til at tænke over, hvad du vil uddanne dig som bagefter. Det kan være hårdt at tænke på, at du skal tilbage på skolebænken, men finder du den helt rigtige uddannelse, bliver det ikke noget problem.
Er du f.eks. meget aktiv og har lyst til at bruge dine fingerfærdigheder, kan du tage på HTX i København, hvor der findes en lang række erhvervsuddannelser. På erhvervsuddannelser kombinerer man teori med praksis, og du kommer hurtigere ud på arbejdsmarkedet. Du kan også vælge at tage på gymnasiet, der senere hen giver adgang til videregående uddannelser.

Er du det mindste i tvivl om, hvilken uddannelse, du skal vælge, skal du ikke tøve med at tage et sabbatår. Se det som et år, hvor du lærer dig selv bedre at kende for netop at finde den rigtige uddannelse.